dimecres, 13 de juny del 2012

A continuació parlaré una mica de la sanitat, un tema que el considero molt important.

La sanitat,en el país estudiat, segons afirmen els autors del blog El Mundo Rojo, és pèssima. Al igual que l’educació s’ha de pagar, és a dir, no tenen seguretat social. Els metges són de medicina general, és a dir no estan especialitzats, i juntament amb la manca de material, de medecines i de recursos fan que la sanitat no sigui digna. A més a més moltes de les vegades els metges s’equivoquen en els diagnòstics per la manca d’experiència o bé de material mèdic.

Segons el mateix blog, els hospitals estan dirigits per l’exèrcit. Com que la gent no pot pagar el metge i a més a més les medecines són cares, prefereixen consultar un curandero ja que segurament els sortirà més barat.
Un mateix metge ofereix servei a diferents pobles, és a dir, pot ser el metge del teu poble però també ho es del poble del costat i de molts més. Aquesta darrera situació, el fet de compartir el mateix metge en diferents municipis, també es pròpia de la zona rural de Catalunya. Diu l’Awa “si la meva família i jo ens posàvem malalts, havíem d’anar a l’altre poble amb ruc”.
Cal remarcar, que en el país explicat, es duu a terme la mutilació genital femenina (MGF). Segons un article del Mundo, del dia 02/06/2008, hem descobert que més de 130 milions de dones africanes han estat sotmeses a la MGF, i que cada any dos milions de nenes es troben en risc de patir aquesta mutilació. Les nostres entrevistades atribuïen aquest fet a un manament de l’islam. Elles ens van afirmar que en el seu país, es practica aquesta mutilació, i estan d’acord en que es faci ja que ho diu l’islam, però saben que aquí, a Catalunya, està prohibit. Així per exemple, la Fatou ens comenta: “En el meu país es freqüent, ho diu l’Islam i ho hem de fer, però entenc que a Catalunya estigui prohibit”. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada